Details

    • Type: Bug
    • Status: Open (View Workflow)
    • Priority: Major
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: Halibut 8.0.0
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: None
    • Labels:
    • Hardware Platform(s) Affected:
      Raspberry Pi 3

      Description

      I'm getting this error on a 8.0.0 image with WAM for the Raspberry Pi 3, just when booting up:

      Sep 26 16:06:51 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: ## (DEBUG)[int main(int, const char**)] ### Starting /usr/bin/WebAppMgr
      Sep 26 16:06:51 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: ## (DEBUG)[virtual int WebRuntimeAGL::run(int, const char**)] WebRuntimeAGL::run
      Sep 26 16:06:51 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: ## (DEBUG)[virtual int WebRuntimeAGL::run(int, const char**)] WebRuntimeAGL - creating SharedBrowserProcessRuntime
      Sep 26 16:06:51 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: ## (DEBUG)[bool WamSocket::createSocket(bool)] service binding
      Sep 26 16:06:51 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: ## (DEBUG)[void WebAppManagerServiceAGL::triggerStartupApp()] Triggering app start:
      Sep 26 16:06:51 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: bool readJsonFromFile(const string&, Json::Value&): Failed to open file /etc/wam/com.webos.wam.json
      Sep 26 16:06:51 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: ## (DEBUG)[int WamSocket::waitForMsg()] Waiting for data...
      Sep 26 16:06:51 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: ## (DEBUG)[int main(int, const char**)] ### Starting /usr/bin/WebAppMgr
      Sep 26 16:06:51 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: ## (DEBUG)[virtual int WebRuntimeAGL::run(int, const char**)] WebRuntimeAGL::run
      Sep 26 16:06:51 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: ## (DEBUG)[virtual int WebRuntimeAGL::run(int, const char**)] WebRuntimeAGL - creating RenderProcessRuntime
      Sep 26 16:06:52 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: [0926/160652.120358:ERROR:wayland_connection.cc(87)] No wl_seat object
      Sep 26 16:06:52 raspberrypi3 WebAppMgr[471]: [0926/160652.129288:FATAL:ozone_platform_wayland.cc(148)] Failed to initialize Wayland platform
      Sep 26 16:06:52 raspberrypi3 audit[471]: ANOM_ABEND auid=4294967295 uid=1001 gid=1001 ses=4294967295 subj=System pid=471 comm="WebAppMgr" exe="/usr/bin/WebAppMgr" sig=5 res=1
      Sep 26 16:06:52 raspberrypi3 kernel: Unhandled prefetch abort: breakpoint debug exception (0x002) at 0x72955218
      Sep 26 16:06:52 raspberrypi3 kernel: audit: type=1701 audit(1569514012.113:4): auid=4294967295 uid=1001 gid=1001 ses=4294967295 subj=System pid=471 comm="WebAppMgr" exe="/usr/bin/WebAppMgr" sig=5 res=1
      Sep 26 16:06:52 raspberrypi3 systemd[1]: Created slice system-systemd\x2dcoredump.slice.
      Sep 26 16:06:52 raspberrypi3 systemd[1]: Started Process Core Dump (PID 501/UID 0).
      Sep 26 16:06:52 raspberrypi3 afbd-launcher@0.1[447]: Sleep 1 sec to resolve race condtion between HomeScreen and Launcher
      Sep 26 16:06:52 raspberrypi3 systemd[1]: WebAppMgr@1001.service: Main process exited, code=dumped, status=5/TRAP
      Sep 26 16:06:52 raspberrypi3 systemd[1]: WebAppMgr@1001.service: Failed with result 'core-dump'.

      This seems unrelated to SPEC-2790; the cause of that bug doesn't apply here, and error messages are different.

      It's strange that we didn't caught this problem earlier. We had tested 8.0.0 on the Pi before release; I think there is some randomness or race condition in this problem, it doesn't always crash. Other hardware is not affected.

      [EDIT: it was caused by missing input devices on bootup. Might affect other platforms, pending to check this]

        Attachments

        No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

          Activity

            People

            • Assignee:
              jaragunde Jacobo Aragunde Pérez
              Reporter:
              jaragunde Jacobo Aragunde Pérez
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              1 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated: